Számlázási Cím: 1112 Budapest, Kánai út 2.D. Levelezési Cím: 8900 Zalaegerszeg Kossuth u. 47-51.
 Adószám: 19020848–2–43 Számlaszám: 11707024 - 20480909
 Telefon: 92/348-206 Fax: 92/510-359
 E-mail: zala@mlsz.hu 
Átigazolási időszak véget ért, szokás szerint közreadjuk a csapatot váltó labdarúgók névsorát.

A csatolt dokumentumban találhatják, ki hová igazolt.
 

Kapcsolódó dokumentumok:
Átigazolások (Frissítve 2014.02.25 11:20) 			 		 		 			 				 									 					 						

Azok az egyesületek, akik a tavalyi évben nem vettek részt TAO pályázatban (azaz NINCS elektronikus aláíró kulcsuk) nem fogják tudni beadni a február 14-én határidős ELŐMINŐSÍTÉSES PÁLYÁZATOT! Ezek az egyesületek haladéktalanul hívják fel a Netlock-ot (06 40 22 55 22), és igényeljék meg a pályázat beadásához szükséges elektronikus kulcsot, hogy elektronikusan beadhassák a pályázatukat.!!!

Hivatalos weboldal: http://www.netlock.net

MLSZ Zala Megyei Igazgatóság

Az MLSZ Edzőképző Központja „Emeljük a szintet” címmel szakmai konferencia sorozatot kezd, melynek első előadásnapja 2014. február 20.-án, csütörtökön, 9.00 – 17.00-ig Telkiben, az MLSZ Edzőközpontjában (2089. Telki, Szajkó utca 39.) lesz.
A 2014-ben 11 napból álló programsorozatot azon edzők számára hirdetjük meg, akik rendelkeznek UEFA „B”, UEFA „A” vagy UEFA Pro végzettséggel, de az elsajátított tudásanyagukat – megújító és kiegészítő céllal – bővíteni kívánják.

Hívjuk azokat az edzőkollégákat:

 • akik látják, hogy mely területen szeretnének több „alkalmazható tudásra” szert tenni,
 • akik, a rendszeres konferencia napokon és gyakorlati órákon megerősítéseket és új ismeretanyagokat várnak,
 • akik, a majdani diplomájuk megszerzéséhez – mintegy a felvételire készülve – előzetes tudásfelmérést szeretnének biztosítani saját maguk számára,
 • akik, azt szeretnék, hogy részükre - az egyéni önképzésükön túl - komoly felkészültségű, az adott szakterületet kiemelkedően ismerő előadó tartson színvonalas előadást,
 • akik igényesek önmagukkal és a sportágunkkal kapcsolatban.

Mottónk: legyen nyitott a tanulásra!
Az első konferencianap témája: Pedagógia és pszichológia a labdarúgásban.
A konferenciasorozat minden hónap 20.-a környékén lesz, a helyszínek Budapest, Telki, Gödöllő lesznek.
A képzés ingyenes, de minden egyes szakmai napra regisztrációs díjat – 2.000 Ft + áfa, összesen 2540 forintot kell átutalni az MLSZ OTP:11707024-20484068-00000000 – bankszámlaszámára. A közlemény rovatba kérjük feltétlenül feltüntetni a résztvevő(k) nevét és az KPEMSZ/1401 tankódot.
Jelentkezni a mellékelt jelentkezési lap pontos (!) kitöltésével az Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címen lehet. Az első napra a jelentkezési határidő: 2014. február 18. 12.00
Megjegyzés: minden konferencia napra külön kell bejelentkezni és külön kell regisztrációs díjat fizetni.

Mihalecz István
Szakmai Igazgató
246/2013-2014 (12.10.) VB Határozat
A 2013-2014 évi labdarúgó versenykiírások és a bajnokságban induló csapatok igényei meghatározzák a tavaszi bajnoki fordulók, kupák, tornák kezdési időpontjait.
Kezdési időpontok:
 • I. II. III. (Észak) osztály: 2014. március 01.
 • III. (Dél, Kelet, Közép) osztály: 2014. március 16.
 • III. (Nyugat) 2014. március 30.
 • Női bajnokság: 2014. április 05.
 • U17 korosztály: 2014. március 08
  U17 korosztály rájátszás: (1-3. hely) 2014. május 31, június 07.
 • U15 tornák:
  • V. ford. 2014. április 09
  • VI. ford. 2014. április 23.
  • VII. ford. 2014. május 07.
  • VIII. ford. 2014. május 21.
  U15 korosztály rájátszás: (1-3. hely) 2014. június 04. (helyszín később kerül kijelölésre.)
 • Magyar Kupa selejtezők:
  • IV. ford. 2014. április 23.
  • V. ford. 2014. május 07.
  • VI. ford. 2014. május 21.
  • VII. ford. 2014. június 04. (döntő)

Ezúton tájékoztatok mindenkit a Versenyszervezési Osztályt érintő szervezeti változásról.

Szigethy András kollégánk új projektfeladatot kapott az Integrált Futball Alkalmazás fejlesztésével kapcsolatban, ezért a jövőben munkaidejének nagy részét nem a Versenyszervezési Osztály feladataival tölti.

A kiskorúak nemzetközi átigazolási feladatait és azok FIFA előtti engedélyeztetését 2014. január 1-jétől Csavajda Krisztina végzi, aki szervezetileg is átkerül a Klublicenc Adminisztrációról osztályunkra.

A nagykorú amatőr és hivatásos játékosok nemzetközi átigazolása az eddig gyakorlat alapján (Földi Andrea) zajlik.

Az MLSZ Zala Megyei Igazgatósága ligaértekezletet tart.

 • 2014.01.11.-én a Megyei I.-II. osztály,

 • 2014.01.18.-án a Megyei III. osztály részére.

A meghívó és a napirendek mellékelten letölthetők.

Letöltések:

Meghívó Megyei I.-II. osztályú csapatok részére
Meghívó Megyei III. osztályú csapatok részére

A lenti Arany János iskolában a helyi szervezők remek körülményeket teremtettek a játékvezetők vetélkedéséhez, melyen ebben az évben is Zalaegerszeg, Nagykanizsa, Keszthely és Lenti együttesei mérték össze tudásukat. A győzelmet a körmérkőzéses formában megrendezett erőpróba végén az Egerszegiek szerezték meg, Lenti, Keszthely, valamint Nagykanizsa együttesei előtt.

A mezőny legjobb egyéni teljesítményt nyújtó tagjai különdíjakat vihettek haza. A legjobb kapusnak járó elismerést Marton Péter (Nagykanizsa), a legjobb mezőnyjátékosnak járót Bene Dániel (Lenti) érdemelte ki, míg a gólkirályi címet

A fiatalabb játékvezetők tornáját a zalaegerszegi csapat nyerte meg

Ám nem csak a „fiatalok” léptek pályára teremben, hanem a szenior játékvezetők számára is megrendezték a tornát. Igaz, itt a végső sorrend sorsolással alakult ki: 1. Nagykanizsa, 2. Zalaegerszeg, 3. Keszthely.
Az MLSZ újból meghirdeti népszerű tao előminősítéses pályázatát.
A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) ismét meghirdeti az amatőr labdarúgó-létesítmények (labdarúgópályák, öltözők) felújítását támogató, előminősítéses pályázatát, a látvány-csapatsportok támogatásának adókedvezménye program (tao) keretében. Az előminősítésnek megfelelt szervezetek bruttó 700 ezer és 7 millió forint közötti összeget nyerhetnek el, amelyet a szükséges önrésszel kiegészítve, a többi között például a sporttelep biztonságát (kerítés, korlát, játékos kijáró), a szurkolók és játékosok komfortérzetét (öltöző, mosdók, lelátó, eredménykijelző), valamint a sporttelep funkcionalitásának fejlesztését (pályafelszerelések, játéktér-felújítás, öntözőberendezés) célzó beruházásokra költhetnek. A pályázatokat 2014. január 9. és 2014. február 14. között az MLSZ online rendszerében lehet benyújtani.

Az előminősítéses pályázat bevezetését a tao támogatási rendszer gyakorlati nehézségei indokolták. A tao-rendszer keretében ugyanis a támogatott sportszervezetnek kellett megkeresnie azt a gazdasági társaságot, amellyel megállapodott a fejlesztés megvalósítását biztosító támogatás kifizetéséről. Ez pedig jelentős erőfeszítést igényelt a sportszervezetektől, hiszen maga a potenciális támogató gazdasági társaság megtalálása, valamint a szükséges együttműködési megállapodások megkötése komoly adminisztrációs terhet jelentett. Nagyon sok esetben a – Magyar Labdarúgó Szövetség által egyébként jóváhagyott – beruházásokat támogató cég hiányában nem tudták megvalósítani a klubok.

Az MLSZ – felismerve a „hagyományos” rendszer működési nehézségeit – alternatív végrehajtási rendszert dolgozott ki, kizárólag a tárgyieszköz-beruházásra, a felújításhoz kapcsolódó fejlesztésekre.

A program célja, hogy egy következetes, ütemezett forrás-felhasználási koncepció segítségével, az amatőr sportszervezetek által használt sporttelepek felújításán, biztonságosabbá, komfortosabbá tételén keresztül az amatőr futball játékos-, szakember-, valamint szurkolómegtartó és -vonzó képessége javuljon. Az MLSZ ezzel egyben azt is szeretné elérni, hogy szélesebbé váljon a futball tömegbázisa és javuljon a közösségi elfogadottsága.

Az előminősítéses eljárásban nyertes pályázó jogosultságot szerez arra, hogy:
• az MLSZ az azonos tartalmú tao sportfejlesztési programját automatikusan jóváhagyja,
• az MLSZ a beruházáshoz az adótámogatási forrást az azt biztosító támogatótól megszerezze és a sportszervezet rendelkezésére bocsássa. Az MLSZ tehát a forráskeresés terhét leveszi a sportszervezetek válláról, ezzel elsősorban a gazdaságilag hátrányos kistérségekben lévő, illetve a gazdasági kapcsolatokkal nem rendelkező klubokat segítve.

A pályázaton azok az amatőr sportszervezetek indulhatnak el, amelyek TAO támogatásra is jogosultak,felnőtt férfi nagypályás bajnokságban indított csapatuk legmagasabb bajnoki osztálya a megyei I. osztály, továbbá valamilyen jogcím alapján nagyméretű füves labdarúgó sportpálya – és a hozzá kapcsolódó egyéb létesítmények – használatára jogosultak. A jogosultsági kör kiterjed az önálló amatőr utánpótlás-képző egyesületekre is. Fontos változás az előző pályázati körhöz képest, hogy a jogosultsági feltételek között már nem szerepel az az előírás, amely szerint a pályázónak „legalább 6 éve részt kell vennie az MLSZ versenyrendszerében”. A változtatás célja az, hogy a potenciális pályázói kör jelentősen bővülhessen.
A pályázat keretében előre meghatározott beruházási tevékenységek támogathatóak, mint például a sporttelep biztonságát (kerítés, korlát, játékos kijáró), a labdarúgásban részt vevők komfortérzetét (lelátó, eredménykijelző, öltöző, mosdók), valamint a sporttelep funkcionalitásának fejlesztését (pályafelszerelések, játéktér-felújítás, öntözőberendezés) célzó tevékenységek.

Az előminősítéses pályázat lebonyolítása megelőzi a tao jogszabályokban meghatározott sportfejlesztési program benyújtásának határidejét. A támogatásban részesített sportszervezetnek a sportfejlesztési programját el kell készítenie, amely változatlan költségvetéssel és műszaki tartalommal tartalmazza a tárgyi eszköz beruházás, felújítás jogcímhez kapcsolódó tevékenységeket.
A benyújtott program legmagasabb elszámolható költsége bruttó 10 millió, legkisebb elszámolható költsége pedig bruttó 1 millió forint lehet, amely már tartalmazza a pályázótól várt, köteles 30%-os önrészt, azaz a támogatási arány 70%-os.

A pályázatokat 2014. január 9-től kezdve, 2014. február 14-ig az MLSZ online rendszerében lehet benyújtani az alábbi linkre kattintva: http://mlszkerelem.innospectrum.hu/kerelem2014

Kapcsolódó dokumentumok:

Telephely-felújítási pályázat útmutató

1.a Természetes személy tulajdonosi hozzájáruló nyilatkozat (5 millió forint alatt)

1.b Tulajdonosi hozzájáruló nyilatkozat (5 millió forint alatt)

1.c Tulajdonosi joggyakorló hozzájárulás (5 millió forint alatt)

1.d Természetes személy tulajdonosi hozzájáruló nyilatkozat (5 millió forint fölött)

1.e Tulajdonosi hozzájáruló nyilatkozat (5 millió forint fölött)

1.f Tulajdonosi joggyakorló hozzájárulás (5 millió forint fölött)

2. Elszámolható maximum egységárak pályafelújításhoz

3. Elszámolható maximum egységárak öltözőfelújításhoz

4. Pályakarbantartó gépek árai