Játékvezetők

2013. január 12-13-én immár nyolcadik alkalommal került megrendezésre a Sípmesterek Fesztiválja, az idei rendezvény rendezési feladatait Békés Megyei Igazgatóság Játékvezető Bizottsága és Gyula városa vállalta magára, amelyre ismét mind a tizenkilenc megye és a főváros delegált csapatot.

A Zala megye játékvezetők csapata óriási lelkesedéssel, de az elmúlt évek tapasztalatai alapján szerény reményekkel  indult a hosszú túrára. Az átgondolt csapatépítésnek és a motiváltságnak köszönhetően  viszont szerencsére sikerült ezen reményeket magasan felülmúlni. Az előző évek visszafogottabb teljesítményéhez képet, a VIII. Sípmesterek Fesztiválján a zalai csapat jó és kiegyensúlyozott játékot felmutatva a 7. helyezést érte el, sőt a pályán tanúsított magatartásával elnyerte a torna “Legsportszerűbb csapata” elismerést.

Az eredményhez hozzátartozik, hogy az elődöntőbe kerülésért azzal a Heves megyével kerültünk össze, aki végül a kétnapos megmérettetésen az első helyet szerezték meg, így is sikerült a rendes játékidőben döntetlenre hozni a mérkőzést velük szemben, és csak a  büntetőpontról végzett rúgások utolsó körében  szerzett gól döntött a javukra.

Minden megyének delegálni kellett egy játékvezetőt, aki a mérkőzések lebonyolításában működött közre. Megyénket ezen a hétvégén Stárics Roland képviselte, aki minden mérkőzését közmegelégedettségre dirigálta.

Csapattagok: Berke Balázs, Bors Balázs, Halász Lajos, Kepe Arnold, Kiss Norbert, Kulman Tamás, Lakics Péter, Mentes Attila, Molnár Attila, Nagy Tímea, Németh István, Rózsás Rita

Csapatvezetők: Vizi István, Gyarmati Tibor, Balázsi Mihály

Gratulálunk a szép eredményhez!

 

Bővebben...

A következőkről tájékoztatlak Benneteket:

1. A Tavaszi Kurzus időpontja:

 • NB III. megyei I. és II. o keret részére:    2012.március 03.     színhely: Zalaegerszeg
 • Megyei III. o keret részére:        2012. március 22.     színhely: a városokban

A lebonyolítás rendjéről értesítést küldünk. A működés feltétele a tesztek teljesítése.

2. A jelentkezési lapokat, a 2012 évre szóló szerződéseket rövidesen MLSZ ZMI honlapra feltesszük. A beküldési határidőről tájékoztatást adunk.

3. JV szerelések beszerzése. A játékvezetők javaslata alapján egy népszerű sportszergyártó által gyártott jv szerelések beszerzését tervezzük. A csoportvezetők gyűjtik össze a méreteket. A megrendelés mennyiségétől függ az ár. Az alapítványi befizetést is erre fordítjuk. A csoportvezetőkkel mielőbb vegyétek fel a kapcsolatot.

4. A bajnokságra való felkészülés kezdete a városokban 2012. február 23, csütörtök a szokásos időpontban. Lentiben pénteki napokon.

5. Bajnokságok kezdete.

 • I. osztály 2012.03.10
 • II.osztály 2012.03.10
 • III. osztály Észak, Kelet 2012.03.10
 • III. osztály Dél I, Közép 2012.03.18
 • III. osztály Dél II. 2012.03.25
 • III. osztály Nyugat 2012.04.01
 • U16 bajnokság 2012.03.31
 • Női csökkentett pm. bajn. 2012.04.08
 • Magyar Kupa V. ford. 2012.05.09


Tisztelettel:
Soós Ferenc
JB elnök
 1. Ismételten kérem az aktív keretben levő játékvezetőket, hogy a központi kifizetéshez az mlsz.info rendszerben a (03-Játékvezetés adminisztrációja) a törzsadatait ellenőrizze. Amennyiben nem pontos, vagy hiányos azokat módosítsa!
 2. A tesztet nem teljesítők részére a pótteszt Nagykanizsán, a Mindenki sportpályán 2011. szeptember 2-án 17:00 órakor (pénteken) kerül lebonyolításra. A foglakoztatás alapja a tesztek teljesítése. Kérem a csoportvezetőket mérjék fel a csoportjaikban a póttesztelők létszámát. Erről Gyarmati Tibort augusztus 25-ig értesítsék.
 3. A játékvezetői díjakat az „MLSZ Elnöksége által a 94/2011 (05.26.) sz. határozattal elfogadott Díjfizetési Rend módosításáról” szóló utasítás szerint kell elszámolni.
 Zalaegerszeg, 2011. augusztus 16.   

 

Tisztelettel:

Soós Ferenc

JB elnök

Tisztelt játékvezető és ellenőr kollégák!

A JB elnökségének döntése alapján a ZMLSZ JB 2011. évi nyári frissítő kurzusa a következőképpen alakul:

I. Az NB-III-as és a megyei I-II. osztályú kerettagok felkészítésére 2011. július 23-án (szombaton) Zalaegerszegen kerül sor.

 • 7. 00-tól 10. 00-ig fizikai és gyakorlati teszt: az Ificentrumban – csoportbeosztás és a szintek mellékelve.
 • 10. 30-tól szakmai előadások és elméleti teszt lesz később kijelölendő helyszinen.
 • Táborzárás kb. 18 órakor.

II. A megyei III. osztályú kerettagok felkészítésére augusztus 13-án (szombaton) kerül sor a csoportok székhelyein
( Zalaegerszeg, Keszthely, Lenti, Nagykanizsa) 8. 00 – 13 óráig.

Az őszi szezonban való működés feltétele:

 • a kurzuson való részvétel (ez alóli felmentés adására csak Soós Ferenc JB elnök jogosult) és az eredményes elméleti és fizikai teszt,
 • az őszi hozzájárulások befizetése a kurzus megkezdéséig a csoportvezetőknél – helyszíni befizetés NINCSEN!!!

 • Legalább 6 hónapra érvényes sportorvosi, amelyet a fizikai teszt előtt be kell mutatni (e nélkül senki nem futhat!)
Néhány fontos instrukció:
 • Aki késve érkezik a fizikai tesztre, az csak a pótteszten kap lehetőséget a szintek teljesítésére.
 • Mindenki a saját keretbesorolásának megfelelő szintet kell, hogy fussa. Kivétel ez alól az 1. számú TALENT játékvezetői és asszisztensi keret (13 fő) és az 1 fő akadémista. Az ő szintjük 40 méteren 6 mp, a 20 x 150 méteren 30/40.
 • Az NB-III-as asszisztensi keret és a TALENT asszisztensek gyakorlati teszten vesznek részt a fizikai teszt teljesítését követően.
 • A kurzuson elvárt öltözet: az egységes ERREA melegítő és a kék póló.
 • Minden országos kerettagú játékvezetőtől és ellenőrtől elvárjuk, hogy aktívan kivegye a részét a felkészítő kurzus munkájából. Találkozó 7 órakor a helyszínen, a feladatok elosztása ott történik.
 • A mellékelt jelentkezési lapot július 2-ig kell eljuttatni az adott címre.

Letöltés:

Nagykanizsa, 2011-06-16.

Gyarmati Tibor

megyei instruktor

Ismételten felhívjuk figyelmüket az MLSZ ZALA MEGYEI IGAZGATÓSÁG 47. sz közlönyében leírt utasítás következetes betartására. Az ellenőrök a mérkőzés előtt  figyelmeztessék a játékvezetőket a rendelkezés végrehajtására.

47. sz közlöny:
Közlemények:

4. pontja:

Tavaszi fordulók során csak azok a személyek foglalhatnak helyet a kispadon, akik kódszámmal ellátott regisztrációs kártyával rendelkeznek, és a mérkőzések előtt bemutatják a játékosok igazolásaival együtt a játékvezetőnek. Azok a személyek, akik nem rendelkeznek kártyával a játékvezető nem engedni, hogy a kispadon helyet foglaljanak. Az intézkedésre a kispadon helyet foglaló személyeknek az elektronikus jegyzőkönyvben történő dokumentálása miatt van szükség. Az irodarendszer csak a kódszámmal rendelkező személyeket tudja rögzíteni. Az előzőek a csere játékosokra nem vonatkoznak, mert azok rendelkeznek érvényes versenyengedéllyel.

 

A játékvezetők teendői:

 1. A jv az igazolásokkal együtt elkéri a vezetők/edzők regisztrációs kártyáit.
 2. A jegyzőkönyv és a kártya adatait összehasonlítja.
 3. A játékosok szerelésének átvizsgálása előtt a regisztrációs kártya alapján leigazolja a kispadon ülő személyeket. Csak a jogosult személyek ülhetnek a kispadra. A közlönyben leírtak szerint intézkedik.
 4. Félidőben a jegyzőkönyvbe beírt, de jelen nem levő személyek neveit a játékvezető kihúzza.

 

Kérjük az utasítás következetes betartását!

Zalaegerszeg, 2011. május 18.

 •  Az új számlázási cím:

MLSZ ZALA MEGYEI IGAZGATÓSÁG,

 1112 Budapest, Kánai út 2/d.

                A jv költségelszámoláson ezt kell feltüntetni.

 •  A jv elnökség döntése értelmében a továbbképzéseket 2011. február első hetében megkezdjük. Visszatérünk a heti egy alkalommal történő továbbképzéshez. Erre minden csoportnál a vezetők készüljetek fel, mert közben alapfokú képzés is folyik.
 •  A Téli frissítő Kurzus időpontja 2011. március 5. (szombat) Zalaegerszeg. A lebonyolításra vonatkozó tudnivalókat február első napjaiban kiküldjük. A jelentkezési lapokat 2011. február 5-ig kérjük visszaküldeni. (Jelentkezési lap letöltése)
 •  A 2011. évi alapítványi hozzájárulásokat a csoportvezetők februárban gyűjtsék össze és legkésőbb a Téli kurzus megkezdése előtt a gazdasági felelősnek adják át. Ez a teszt és a tavaszi működés feltétele.
A tavalyi nyomtatványok nem jók az újakat töltsétek ki és küldjétek be !

 

A szerződéseket minden játékvezető időben küldje be, mert a díjfizetés feltétele az érvényes szerződés.

 •  A tavaszi idényre érvényes jv-i kereteket tervezetét január végéig nyilvánosságra hozzuk.

 

 

Tisztelettel:

                 Soós Ferenc

                   JB elnök

2010.10.14.-én csütörtökön Nagykanizsán helyhiány miatt játékvezetői továbbképzés elmarad.

 
Tisztelt Játékvezető Kollégák!
 
A mellékletekben tájékozódhattok az MLSZ JB új játékvezető képzési rendszeréről (amelyről az elmúlt szombaton kaptunk tájékoztatást az MLSZ székházában), ez feltételét képezi annak, hogy valaki a megyei I.o. vagy az NB-IIIas keret tagjai közül az  országos keret tagjává váljon, illetve az országos keret tagjaként magasabb szintre juthasson.
 
Kérek mindenkit, hogy akit érdekel, figyelmesen olvassa át a mellékelt anyagok közül a "Tájékoztatót", ebben minden lényeges dolog le van írva. Ha valakinek kérdése van, akkor hívjon fel a 70/6140-213-as telefonszámon.

A képzésre való jelentkezés határideje: 2010. szeptember 17 (péntek).

Eddig kell eljuttatni hozzám a kitöltött "Jelentkezési lapot" és a "Szakmai adatok" című lapot email útján, a következő fájlnévvel lementve (példa!):Jelentkezési lap Stárics Roland Zala megye; ill. Szakmai adatok Stárics Roland Zala megye
A "Szakmai adatok" fájl 3 részből áll, a mérkőzések közül csak a fajsúlyos felnőtt megyei I.o. és NB-III, vagy NB-II-es mérkőzések kellenek - az iroda rendszeren megtalálhatók.
 
Az "Elnöki nyilatkozatot" a ZMLSZ JB elnöksége fogja kitölteni, ebben járul hozzá a képzésben való részvételetekhez. Akinek az elnökség támogatja a kérelmét, azt személyesen  ki fogom értesíteni, mivel a dokumentumokat aláírva, levélben is továbbítanom kell Budapestre.
 
Tájékoztatásul közlöm még:
 • a haladó és a középfokra tervezett létszám országos szinten kb. 45 fő (ennyire van pénz), ebben benne van a 9 fő up, és az MLSZ JB által delegáltak is, ebből következően a 20 megyére összesen kb.30 hely jut, ez megyénként átlagosan 1,5 főt jelent!!!
 • a jelentkezők közül kb. 2/3 rész a játékvezetők, 1/3 rész az asszisztensek számára fenntartott hely
 • a jelentkezésnél nem ad(hat) a megye rangsort, valamennyi jelentkezést az országos JB fog elbírálni a kitöltött adatlapok és a tervezett októberi felmérés alapján.
 • a képzés jövőre is újra indul, tehát a fiatalabbak még kapnak esélyt arra, hogy részt vegyenek benne.
Bármilyen kérdésetek merül fel, szívesen válaszolok rá.
Gyarmati Tibor megyei TALENT vezető
tel: 70/6140-213
 
Mellékletek:
 1. A játékvezetőknek a költségelszámolás másodpéldányát be kell küldeni a ZMLSZ részére.
 2. Az elnökség felhívja a jv-k figyelmét arra, hogy az utazási költséget elszámolni szövetség honlapján szereplő Km tábla alapján lehet. Ettől eltérni engedéllyel lehet. Egy mérkőzésre egy utazási költség számítható fel.
 3. Az őszi hozzájárulások befizetésének határideje 2010. szeptember 17.
  Határozat született arról, hogy a következőkben a hozzájárulásokat a tesztek előtt kell befizetni. A teszten való részvétel feltétele a sportorvosi és a hozzájárulás befizetése. A hozzájárulás beszedését a csoportvezetők végezzék.

 

2010. szeptember 3.

Soós Ferenc

Felhívjuk a figyelmet, hogy a játékvezetői számlák másolatát a mérkőzés után a jegyzőkönyvhöz KÖTELEZŐ csatolni, illetve beküldeni a labdarúgó szövetséghez.

 

Soós Ferenc                                         
  JV. elnök